Начало Moto News Роси не бърза да се връща

Роси не бърза да се връща

40
0

Валентино Роси вече си почива у дома, след като бе освободен от болницата във Флоренция в четвъртък следобяд.

Сега световният шампион трябва просто да следва рехабилитационния процес, като единственото хубаво нещо в случая е, че сега той ще може да даде и на рамото си нужната почивка, тъй като след предпоследния си инцидент, в който го засегна, той изпитваше болка винаги, когато караше.

В интервю за официалния сайт на MotoGP обаче Роси заяви, че въпреки че съжалява най-много за състезанията, които ще пропусне, той по никакъв начин не бърза да се връща, преди да кракът му да се възстанови на 100%, защото така или иначе според него дали ще пропусне 4 или 6 състезания, вече няма никакво значение.

Роси обясни, че помни перфектно инцидента, защото при него той не е ударил главата си и всъщност кракът му е бил единствената част от тялото му, която е пострадала в него. Той смята, че основната причина за случилото се е фактът, че той трябваше да се отмести от състезателната линия два пъти, за да пропусне пилотите, започнали бърза обиколка. Това е причинило леко намаляване на температурата на новите му гуми, което е довело до зрелищния хайсайд на Ямахата му.

Сега Роси смята да посвети времето, което трябва да прекара в дома си, на четене и подобряване на английския си. Първоначално докторите ще трябва да следят за опасността от инфектиране на раната, а впоследствие ще трябва да започне и рехабилитационния процес.