Начало Moto News Роси се възстановява по-бързо от очакваното

Роси се възстановява по-бързо от очакваното

52
0

Счупеният крак на Валентино Роси се възстановява по-бързо от очакваното и според италианеца той ще бъде достатъчно добре, за да може Докторът да вземе участие в състезанието в Чехия на 15-ти август.

Това стана ясно, след като пилотът на Фиат Ямаха разпространи съобщение от дома си в Италия тези дни. Ето какво гласи то:

„Вече изминаха три седмици от инцидента и две откакто напуснах болницата и съм много щастлив от това как върви възстановяването ми. Чувствам се много по-добре и започвам отново да живея полу-нормален живот, въпреки че напълно „нормален“ живот ще мога да живея, когато съм отново на мотоциклета си. Сега ходя с патерици и от няколко дни вече мога да пускам крака си на пода. Честно казано, не очаквах да се чувствам толкова добре само няколко седмици след инцидента, имам предвид както физически, така и духовно.

Рехабилитацията върви нормално – със седене в хипербаровата камера и някои тренировки във фитнеса. За съжаление рамото ми все още ме понаболява, но работя върху мускулите, за да намаля болката доколкото може. Ако рехабилитационният процес продължи по план, се надявам, че ще успея да се завърна за състезанието в Чехия на Бърно.

Започнах да напускам дома си, а моите приятели не ме оставиха нито за минута, въпреки че не съм свикнал да прекарвам толкова много време в Тавулия. Липсва ми мотоциклета, липсва ми отбора, а също така и падока, но това ново „усещане“ ме кара да се възстановявам колкото може по-бързо.

Ще си говорим и по-важното – ще се видим скоро.

Чао, Валентино Роси.“