Начало Рали Роси ще кара в Рали Великобритания

Роси ще кара в Рали Великобритания

43
0

Валентино Роси е на път да участва за трети път в Световния рали шампионат. Италианецът ще вземе участие в Рали Великобритания този декември.

Многократният световен шампион в MotoGP кара в Рали Великобритания през 2002 година, а след това и в Рали Нова Зеландия през 2006 година. Той планираше да участва и в Рали Великобритания миналата година, но трябваше да се откаже заради ангажименти към тима на Ямаха.

Но бащата на Роси, Грациано, който също се е състезавал на две колела, потвърди, че синът му ще кара във WRC в края на годината.

Като загрявка за финала на Световния рали шампионат Роси ще кара и в Рали Монца. Италианецът вече го спечели миналата година.

„Ще бъдем на Монца, но ще бъдем и във Великобритания” – каза Роси старши пред изданието „Аутоспорт”. „Не е сигурно каква кола ще имаме (във Великобритания, тъй като на Монца Валентино ще кара Форд Фокус), може и да е Форд – който според мен е доказан боец.”

„Но Валентино може и да кара Субару или Ситроен – в момента всичко е възможно. Все още се водят различни преговори, така че е малко рано да говорим.”

Роси ще гони място в топ 10, след като в Нова Зеландия през 2006 година остана на 11-то място. Лорис Капироси, който също кара в MotoGP, също ще участва в рали – но в Британския рали шампионат през ноември. Там ветеранът ще се състезава със Сузуки Суифт.