Начало Автомобили Роудшоу и тест на северноамерикански автомобили

Роудшоу и тест на северноамерикански автомобили

81
0

На 7 май в София се проведе първото роудшоу и тестдрайв на северноамериканските автомобили Hummer, Cadillac и Chevrolet. Специални гости на събитието бяха златните медалисти по фигурно пързаляне от Калгари 2006 Албена Денкова и Максим Стависки. Тестдрайва уважиха и Председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева и съпругът й Манол Велев – Председател на Българската федерация по боулинг. Само преди два дни олимпийската двойка по фигурно пързаляне се сдоби с чисто нов Hummer H3, подарен им от официалния вносител на марката за България „София Ауто” АД.

Забележителното роудшоу стартира от Националния стадион „Васил Левски” и завърши в Бизнес Парк София, където гостите имаха шанса да тестват едни от най-реномираните модели на Дженерал Мотърс – Hummer H2, Нummer H3, Cadillac Escalade, Cadillac SRX, и Chevrolet Tahoe.

Hummer е всъдеход No 1 в света според американското списание Форбс.

Моделът H2 SUV разполага с двигател VORTEC 6000 V8 с 325 конски сили при 5 200 оборота. Автомобилът е с двускоростно електронно управляемо предаване Борг-Уорнър. Изключителен лукс придават коженият салон и озвучителната система Bose® Premium с аудиоконтрол от задните седалки. Вместимостта на резервоара е 120 л.

Моделът H3 е един от последните от серията и разполага с 5-цилиндров двигател с максимална мощност 220 к. с. и постоянно 4 х 4 задвижване. Всъдеходът ускорява от 0 до 100 км/ч за 12.5 секунди, а резервоарът му е с вместимост 87 литра. Hummer H3 има разход на гориво до 19.75 л градско и до 12.88 л извънградско. С елегантен кожен салон, свръхмодерен климатроник и саунд система Monsoon. Допълнителен комфорт внасят петте кожени отопляеми седалки и автоматично затъмняващото се вътрешно огледало с компас.

Cadillac Escalade e с двигател 6.0l V8 с 345 к. с. при 5 200 оборота. Машината ускорява от 0 до 100 км/ч за 9 секунди и има 87-литров резервоар. Моделът е снабден с ел. адаптивни педали с памет за две позиции, а вътрешният интериор е BVLGARI. Автомобилът е с 6 + 1 места и изразходва 26 л при градско и 14.7 л при извънградско каране.

Cadillac SRX е с двигател Northstar 4.6l V8 VVT с 325 конски сили при 6 500 оборота. Максималната скорост, която развива, е 225 км/ч, a ускорението от 0 до 100 км/ч става за 7.4 секунди. Интериорът на модела e изработен от естествена кожа и махагон. Удобство за водачите е системата за автоматично регулиране нивото на фаровете, парктроникът с акустичен зумер и сервоуправлението, зависимо от скоростта.

Cadillac SRX е оборудван с озвучителна система Bose® Premium с 8 тонколони и с развлекателна DVD система за задни седалки. Разходът на гориво

е 19.1 л градско и 14 л извънградско.

Chevrolet Tahoe е с двигател 5.3 V8 VORTEC с 299 конски сили. Моделът разполага с AUTOTRAC – автоматична система за превключване на режим 4 х 4 и автоматична система за стабилност и контрол. Оборудван е с DVD развлекателна система за 2-ри и 3-ти ред седалки с безжични слушалки.

Освен официален вносител за България на Опел и Шевролет, отскоро „София Ауто” е вносител и на северноамериканските марки автомобили на Дженерал Мотърс Кадилак, Корвет и Хамър.

„София Ауто” разполага с обширен автокомплекс на бул. „Ботевградско шосе” 239 и с луксозен шоурум и тунинг център в „Бизнес Парк София”. Втората локация предлага на клиентите както професионални услуги с максимално високо качество, така и уникални решения за техните автомобили чрез всички видове ремонтни услуги и оригинални тунинг решения. Миналата година “София Ауто” откри и най-големия автокомплекс в Югозападна България. Автоцентърът се намира в Благоевград и е разположен на 3 700 кв. м, в непосредствена близост до главен път Е79.