Начало Formula E News Роулънд ще замени Албон в Nissan за Формула Е

Роулънд ще замени Албон в Nissan за Формула Е

39
0
Оливър Роуланд

Оливър Роулънд ще замести Александър Албон в екипа на Nissan e.dams във Формула Е, съобщава Аутоспорт. Очаква се британецът от тайландски произход да кара за екипа на Торо Росо във Формула 1 през следващия сезон, като договорът му с Nissan, който е за 3 години ще бъде прекратен.

Въпреки това той бе включен в официалния списък на пилоти и отбори в електрическия шампионат за предстоящия сезон, тъй като днес беше крайният срок за публикуването му, а към момента той има действащ договор и от тима не са обявили официално неговия заместник.

Отборите имат време до 1 декември да определят окончателно пилотите си за първия кръг от сезона в Рияд, Саудитска Арабия, който ще се проведе на 15 декември. Дотогава въпросът с Албон ще бъде решен официално, като Роулънд вече го замести в Nissan за тестовете на отборите от Формула Е във Валенсия.

Роулънд бе официален „млад пилот“ на Уилямс през този сезон, като може и да запази позицията си в тима и да помага в развитието на колата за 2019 г. През 2017 г. той беше пилот по развитието на Рено, а преди това е правил тестове с болиди на Макларън и Ред Бул в F1.