Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц наказан да стартира от питлейна

Сайнц наказан да стартира от питлейна

74
0

Карлос Сайнц бе наказан да стартира от питлейна. Стюардите на Гран при на Монако санкционираха пилота на Торо Росо заради това, че не спря за претегляне в бокса на ФИА, след като му бе дадено указание да отиде там.

Испанецът се класира осми в сесията, а съотборникът му Макс Верстапен се нареди десети. Наказанието му означава, че Пастор Малдонадо, Верстапен и Дженсън Бътън ще стартират съответно от осма, девета и десета позиция.

В решението на стюардите се посочва, че Сайнц е нарушил член 26.1 (iv) от спортните правила. Пилотът можеше да бъде само предупреден, ако се бе върнал до бокса на ФИА, което той не стори.

„Червената светлина (за кантара) е на място, което трудно се вижда. Аз я съзрях, влизайки в питлейна, но беше твърде късно, когато стана. Казах си, че едва ли ще има кой знае какъв проблем. Но наистина смятам, че позицията на светлината трябва да бъде променена”, сподели Сайнц.

Другият пилот с наказание за утрешната надпревара е Ромейн Грожан. Състезателят на Лотус смени скоростна кутия и ще отиде пет места назад на грида.