Начало Други Серес ще приеме последните за годината у нас моторни надпревари в два...

Серес ще приеме последните за годината у нас моторни надпревари в два поредни уикенда

208
0
Георги Дончев

Пистата Серес в Гърция в два последователни уикенда ще приеме последните за годината у нас автомобилни надпревари. Следващата седмица там ще се състои последният 5-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут, където предстои да се реши титлата в серия Спорт.

Преди това тази събота и неделя трасето ще приеме така наречения „скоростен уикенд“. В търсене на нови рекорди на трасето обиколки ще въртят над 60 автомобила, а в двудневния формат ще се включат аматьори и професионални състезатели от европейски GT формати, които ще обучават български шофьори на скоростното и безопасното шофиране.

Очаква се пилотите да са 54, които в продължение на 20 часа ще дадат най-доброто от себе си, изцеждайки и всичко от автомобила си. Списъкът на заявените автомобили е като такъв от парад на луксозните и бързи возила, които карат всеки доказал се шофьор отдалеч да чуе звука на машината.

Сред тях ще са Алфа Ромео, две Ауди, 14, БМВ с 9 модификации, Ферари Калифорния, Лотус Елийс, Хонда S2000, два различни Макларъна, Мини Купър Рейсър, две версии на Мицубиши Лансър, два варианта на Нисан GTR, 8 Поршета 911 (5 версии), 4 различни Порше 997 Карера, един Кайман, два различни модела на Субару Импреза STI, седмата серия на Фолксваген R, Тойота GT86 и 4 български прототипа – русенските SIN R1, представени в двата си варианта за GT4 и GT3, допълнени от демо-колата на русенския производител.

В уикенда ще участва двукратният шампион на България на писта в клас Туринг Иван Влъчков с Sin Car R1 на Росен Даскалов, с който пилотът участва в GT4. С него колата ще тества и германският пилот Мориц Кранц, който досега не е карал автомобила.

Българският пилот в Porsche Sports Cup Германия Георги Дончев също ще участва. Той ще кара черно-бялото Porsche на SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) в търсене на рекордни времена.