Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сбъркани настройки забавили Мерцедес във втората тренировка

Сбъркани настройки забавили Мерцедес във втората тренировка

51
0
Даниел Рикиардо

Трудностите на Мерцедес и спадът в темпото на Люис Хамилтън и Валтери Ботас се дължали на сбъркани настройки, разкри финландският пилот на тима.

Хамилтън бе най-бърз в първата свободна сесия за Гран при на Монако, а съотборникът му бе четвърти. Във втората обаче двамата бяха едва осми и десети, като имаха проблеми с гумите и бяха на повече от секунда от времето на най-бързия в тренировката Себастиан Фетел (Ферари).

„Направихме някои промени в настройките между двете сесии, но очевидно отидохме в грешна посока. Затова и двамата се борехме така с колите”, обясни Ботас. „Втората тренировка бе трудна и скоростта ни в една обиколка не бе добра. А когато автомобилът не е настроен както трябва, в Монако се губи много време.”

„Опитахме да се върнем към предишните си реглажи, но вече бяхме използвали доста гумите. Поне научихме какво да не правим по-нататък.”

Валтери допълни, че тимът ще има цял ден, за да анализира всичко и ще се завърне по-силен на трасето в събота.

Хамилтън от своя страна коментира, че разликата в представянето през първата и втората тренировка била като тази между деня и нощта.

„Първата сесия всъщност бе доста добра, бяхме най-бързи. Но във втората нямахме сцепление от гумите и ужасно се пързаляхме”, добави англичанинът.

Люис каза още, че не е сигурен защо гумите не работеха, но бе убеден, че до квалификацията отборът ще се справи с предизвикателството.

„Ферари отново са много бързи, Ред Бул също изглеждат добре този уикенд. Нямам търпение за истинска битка в събота”, сподели Хамилтън.