Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сесията в събота сутринта ще е важна, за да настроим правилно колата,...

Сесията в събота сутринта ще е важна, за да настроим правилно колата, заяви Маса

39
0

Тимът на Уилямс има още работа по настройките на болидите си, но ще използва третата свободна тренировка през уикенда в Монако, за да я свърши.

Програмата на отбора в първия ден изпитания включваше обичайните задачи по аеродинамиката на автомобила, настройки и гуми.

„Сесията бе скъсена заради дъжда и изтървахме ценно време за проучване на пистата и настройките, но ситуацията е една и съща за всички, така че ще трябва да се справим и да се адаптираме”, коментира оперативният шеф на екипа Роб Смедли. „Надяваме се да си свършим изцяло работата в третата свободна тренировка. Успяхме да отхвърлим някои от нещата, които си бяхме набелязали – от техническа гледна точка. Но тези сесии в Монако обикновено служат за това пилотите да свикнат с трасето и да се почувстват комфортно. Имаме още малко работа, за да сме наясно с баланса на колата и как да управляваме гумите. Разполагаме с допълнителен ден за анализи преди да се върнем на пистата.”

Фелипе Маса определи петъка като продуктивен ден, макар и на него да му се искаше да не бе валяло.

„Според прогнозата в събота няма да вали и затова нямаше да научим нищо полезно на мократа писта”, обясни бразилецът. „Направихме добра първа тренировка, когато карахме със софт. Ще използваме данните от нея. Сесията в събота сутринта ще е важна, за да настроим правилно колата.”

Валтери Ботас сподели от своя страна, че имаше проблеми да накара гумите да работят оптимално. Освен това нямаше възможност да пробва суперсофт, така че на него му предстои доста работа, тъй като трябва да разбере как да загрява гумите, а разполага с много малко информация.

„Денят бе труден заради времето, но ситуацията е еднаква за всички в питлейна”, отбеляза и финландецът.