Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Строл: Не липсата на опит е нашият проблем

Строл: Не липсата на опит е нашият проблем

84
0

Все така облечен в екипа на Уилямс и в моторхоума на тима на Сър Франк, младият Ланс Строл даде първия си брифинг за уикенда в Монца. Мнозина смятаха, че канадецът ще стане пилот на Рейсинг Пойнт Форс Индия за този уикенд, след като баща му Лорънс купи екипа на Виджай Маля. Той обаче заяви, че не знае дали изобщо ще смени тима си до края на сезона и че е 100% концентриран върху работата си с екипа на Уилямс.

„Не знам дали е лесно или трудно един пилот да се адаптира от една кола към друга в хода на сезона, защото никога не ми се е случвало подобно нещо преди. Засега съм напълно концентриран върху работата си в Уилямс”, заяви Ланс.

Строл не се съгласи с твърденията, че Уилямс изпитва по-големи проблеми този сезон в сравнение с миналия например, поради липсата на опитен пилот до него.

„Не бих казал, че липсата на опит е нашият проблем”, отбеляза Строл. „Не в това са нашите недостатъци, а липса на притискане и скорост.”

Младежът коментира още, че пример за това, че не опитът е в основата на проблемите, когато колата не е добра и даде за пример Фернандо Алонсо и Макларън тази година. Канадецът отбеляза още, че и той самият има малко повече опит вече и добави, че на Спа тимът е отбелязал напредък, като колата е била по-добре балансирана. Той очаква труден уикенд на Монца, но все пак има прогрес и с новия двигател на Мерцедес на италианската писта нещата могат да изглеждат по-добре – не колкото миналата година, но по-добре.