Начало Дакар Сайнц, Петерхансел и Депре ще участват за тима на X-Raid Mini в...

Сайнц, Петерхансел и Депре ще участват за тима на X-Raid Mini в Дакар

67
0

Карлос Сайнц-старши, Стефан Петерхансел и Сирил Депре ще участват за екипа на X-Raid Mini в рали Дакар през 2019 г. Тримата бяха част от екипа на Пежо, преди компанията да се оттегли от надпреварата след тазгодишното издание.

Шефът на тима Свен Кан обяви, че по Бъги версията на Мини е работено много в подготовката за следващата година, като обновената кола ще направи своя дебют на рали Мароко със Сайнц и Депре тази седмица.

„Триото очевидно е мечта за нас, като то ни носи много опит, каза Кан. – Карлос ни оказа голяма подкрепа по време на развитието на Мини и ни дърпа напред, особено по отношение на настройките.

Освен това Стефан ни е стар приятел и съм много доволен да го имаме отново в тима. Сирил пък показа на какво е способен в последните години и съм заинтригуван да видя как той ще приложи своите способности при нас.“

Петерханзел, който е печелил Дакар общо рекордните 13 пъти, определи Бъгито на Мини като лесно и забавно за каране. Според него то е голяма стъпка напред, особено по отношение на намаляване на теглото.