Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Свързана с Перес компания вкара Форс Индия във фалит

Свързана с Перес компания вкара Форс Индия във фалит

124
0
Серхио Перес,Форс Индия

Екипът на Форс Индия влезе в процедура по фалит след решение на Върховния съд в Лондон. Назначен е синдик, като това бе единствената потвърдена от страна на отбора информация.

Конкретната процедура позволява тимът да продължи да работи, докато бъде сключена сделка за продажбата му. Избраният момент – точно преди лятната ваканция на Формула 1 – цели да причини минимални сътресения в отбора, докато се търси нов собственик.

Според информация на racefans.net процедурата срещу Форс Индия е започната от компания, свързана със Серхио Перес и мениджъра му Джулиан Джакоби. Пилотът имал да получава 4 милиона долара от тима. В подадените от фирмата Брокстоун документи се посочвало, че Форс Индия вероятно няма да има възможност да изплати дълга си. Искът бил подкрепен и от Мерцедес, на които тимът от Силвърстоун дължи 10,5 милиона евро, както и от основния спонсор BWT (Best Water Technology). От австрийската компания твърдят, че участието им в екипа било под формата на заем.

През последните месеци имаше редица слухове относно интереса към Форс Индия. Последният от тях бе, че бащата на пилота от GP3 Никита Мазепин обмисля да купи тима. Състоянието на 50-годишния Дмитрий Мазепин се изчислява на над 7 милиарда долара. Досега той инвестира сериозно в кариерата на 19-годишния си син.

Твърди се, че сред заинтересованите да купи Форс Индия е и Лорънс Строл, чийто син Ланс е пилот на Уилямс във Формула 1.