Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Справихме се с променливите условия, радва се Сайнц; Гасли във възторг от...

Справихме се с променливите условия, радва се Сайнц; Гасли във възторг от шестото място

39
0
Карлос Сайнц

Екипът на Рено постигна най-доброто си класиране в квалификация с петото място на Карлос Сайнц днес на пистата Хунгароринг. Испанецът ще стартира от трета редица в надпреварата за Гран при на Унгария, докато съотборникът му Нико Хюлкенберг не прескочи Q2 заради технически проблем.

„Изключително напрегната квалификация! Наистина съм щастлив от представянето ни – страхотно е, когато нещата се подредят!”, не криеше радостта си Сайнц. „Пред нас има само автомобили на Мерцедес и Ферари, а това е чудесен показател колко добре се справихме в променливите условия. Поехме известен риск, оставайки на пистата със същите гуми в Q3. Но пък това ми позволи да дам много силно време, въпреки че те не бяха съвсем на ниво. Бях щастлив, виждайки трета позиция на екрана, но и петото място е чудесно. Точките обаче се раздават утре. Стратегията и стартът ще са особено важни.”

Хюлкенберг обясни, че не е имал достатъчно гориво в автомобила си в началото на Q2 заради технически проблем.

„Загубихме време на трасето точно в най-добрия момент. Всичко приключи, когато започна да вали по-силно”, допълни немският пилот.

Пиер Гасли пък бе във възторг от шестото си място в Q3.

„Тази квалификация бе истинска лудост за нас, но съм супер щастлив от крайния резултат! Беше сложно да задържиш колата на трасето, но отборът имаше фантастична стратегия с гумите, а аз направих добра обиколка. Преди квалификацията видях идващия дъжд и си помислих, че ще имаме възможност за нещо чудесно. Шеста позиция е просто невероятен резултат. Страхотно е също така, че и двете ни коли стигнаха Q3”, каза Гасли.

Съотборникът му в Торо Росо Брендън Хартли ще е осми на грида. Той също отбеляза колко сложна бе квалификацията, но пък за първи път се класира в топ 10.

„Фантастичен следобед за целия отбор”, обобщи главният състезателен инженер Джонатан Едолс.