Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сироткин се надява, че липсата на бързи завои ще помогне на Уилямс...

Сироткин се надява, че липсата на бързи завои ще помогне на Уилямс в Баку

83
0
Сергей Сироткин

Руският пилот във Формула 1 Сергей Сироткин заяви, че се надява липсата на бързи завои на трасето в Баку да даде възможност на тима на Уилямс да се представи по-добре в сравнение с първите състезания тази година. Големият проблем за колата им е именно поведението в тях, а за да запазват стабилност в бързите криви в Китай се е налагало и вдигането на крилата, от което пък губеха скорост и на правите. Баку е с реално най-дългата права в календара от последния до първия завой с дължина 2 км и подобна загуба на скорост може да се окаже много важна, но той се надява картината да е друга.

„Това все пак е друго трасе, с различни температури и гуми, а ние имаме някои свои промени преди в Барселона да се появи напълно нова кола”, описа нещата Сироткин. Според него е почти немислимо да се поставят цели като място на подиума, където се качи съотборникът му Ланс Строл миналата година, защото сега автомобилът е напълно различен, а състезанието се провежда по друго време през годината.

Руснакът заяви още, че въпреки проблемите в момента му носи огромно удоволствие да работи с екипа на Уилямс и е уверен, че ще бъде горд с постигнатия резултат рано или късно.

Сироткин има семейна връзка с Баку, като баба му и дядо все още имат апартамент в града, но той заяви за ClubS1, че въпреки това е предпочел да спи в Хилтън заедно с всички останали. В хотела до падока впрочем е и пресцентърът.