Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц заяви, че не води преговори с Макларън

Сайнц заяви, че не води преговори с Макларън

47
0
Карлос Сайнц

Карлос Сайнц заяви, че не води преговори с Макларън или който и да е друг тим в решетката в момента. Испанецът, който е собственост на Ред Бул, трябва да изчака да види какво ще се случи с Даниел Рикиардо и дали той ще подпише нов договор с Ред Бул. Тогава и Карлос ще може да вземе решение за бъдещето си.

„В който и тим да бъда догодина, искам да се чувствам комфортно, като подпиша договор поне за 2 години, каза Сайнц. –  Бъдещето ми зависи и от това какво ще направи Рикиардо. Не съм свързан с Макларън или някой друг отбор.“

Според едни от последните спекулации Сайнц може да замени Алонсо в Макларън, ако испанецът реши да се откаже от спорта. Босът на Макларън Зак Браун вече призна за интерес към Карлос. Ако пък Рикиардо напусне Ред Бул, то именно Сайнц най-вероятно ще го замести в тима на „биковете“.

„Не съм мислил за това, но съм готов да се състезавам срещу всеки и да го победя, каза Сайнц запитан какво смята относно възможността в бъдеще да бъде съотборник с Алонсо. – Фернандо може би ще е най-трудният съперник в решетката.“

Относно предстоящия уикенд в Унгария, Карлос заяви, че пистата Хунгароринг подхожда на колата му Рено със своите по-бавни завои. Затова в екипа му имат шанс да са 4-ият по бързина тим след водещите 3 – Ферари, Ред Бул и Мерцедес.