Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц смята, че времената на Рено от тренировките не отразяват реалната скорост

Сайнц смята, че времената на Рено от тренировките не отразяват реалната скорост

96
0
двигател,Карлос Сайнц,Рено

Карлос Сайнц не смята, че времената му и тези на Нико Хюлкенберг отразяват реално възможностите на Рено в Гран при на Мексико. Двамата се наредиха 3-и и 5-и във втората сесия, като пред Карлос бяха само пилотите на Ред Бул.

Изглежда двигателят на Рено работи много добре при голямата надморска височина на Ерманос Родригес, но Карлос не очаква той и съотборникът му да се толкова напред и в квалификацията.

„Третото място честно казано е много изненадващо за нас, каза Сайнц. – Мисля, че то се дължи повече на проблемите на Мерцедес и Ферари, отколкото на това, че сме били по-бързи от нормалното.

Ние сме само 1 десета пред Торо Росо и толкова пред Форс Индия, а сме на 1.2 сек зад Ред Бул. Да, работим много здраво, за да си осигурим 4-ото място при конструкторите, но смятам, че класирането ни от тренировките е подвеждащо.

Хюлкенберг подкрепи мнението на съотборника си, като не смята, че в квалификацията той и Сайнц ще са толкова напред. „Колата беше добра в тренировките, като беше според очакванията по отношение на усещането и баланса, каза германецът.

– Беше приятна изненада да сме толкова бързи. Обръщаме внимание на износването на гумите, като хиперсофт дават добра скорост, но това темпо не продължава дълго. Имаме още какво да работим по настройките.“