Начало Formula E News Сам Бърд с първи полпозишън в кариерата

Сам Бърд с първи полпозишън в кариерата

60
0

Сам Бърд ще стартира от първа позиция в състезанието от Формула Е в Буенос Айрес, Аржентина, което е 4-и кръг от сезона. Това първи полпозишън за пилота на DS Virgin в сериите и първи за екипа му. Бърд, който има 2 победи досега в кариерата си в спорта, беше 4-и в квалификационните групи, но в решителния момент направи перфектна обиколка. След края на сесията Сам заяви, че целта за състезанието утре е класиране на подиума.

На първа редица до него ще потегли Никола Прост, син на легендата във Ф1 Ален Прост от екипа на Рено e.dams. Съотборникът му Себастиан Буеми обаче имаше кошмарна сесия. Лидерът в шампионата се завъртя в решителната си бърза обиколка, когато разполагаше с 200 kW енергия и ще потегли последен 18-и. Трети остана Антонио Феликс да Коща от Агури, въпреки че караше с шаси от миналия сезон. Той остана само на 0.01 сек от Прост.

Стефан Саразен беше най-бърз в групите, но пилотът на Вентури остана 4-и в крайна сметка, точно пред новия си съотборник Майк Конуей. Последният замести в екипа слабо представилия се Жак Вилньов.

При това положение Лукас ди Граси, който е 2-и в шампионата, има отлична възможност да съкрати аванса на Буеми. Той ще потегли 7-и, след като направи малка грешка в решителния си бърз тур.