Начало Formula E News Сао Пауло, Сантяго и Рим може да приемат кръг от Формула Е...

Сао Пауло, Сантяго и Рим може да приемат кръг от Формула Е следващия сезон

46
0

Сао Пауло, Сантяго и Рим може да приемат кръг от Формула Е от следващия сезон 2017/2018 г., съобщава motorsport.com. Изданието разполага с предварителен вариант на календара, като в него фигурират 10 кръга, на които ще се състоят общо 13 състезания.

Предвидено е по 2 надпревари да има в Хонконг, Ню Йорк и Монреал. Възможно е да има също така състезания в Цюрих и Мюнхен като алтернативи на Москва и Берлин.

Планира се сезонът да започне с 2 състезания в Хонконг на 2 и 3 декември в края на тази година. След това в началото на следващата година се планира да има 3 поредни състезания в Америка – Сантяго, Мексико и Сао Пауло. Календарът е подготвен така, че да не се получават големи паузи в шампионата от по 3 месеца, както се случи през настоящия сезон.

Надпреварите в Рим и Париж са предвидени за 7 и 28 април. Състезание в Лондон не се предвижда да има, а сезонът по всяка вероятност ще завърши с по две състезания в Ню Йорк и Монреал. Календарът трябва да бъде представен на Световния съвет на ФИА и да бъде одобрен и публикуван на 19 юни. 

Предварителният календар за следващия сезон 2017/2018:

Състезание

Дата

 Хонконг

2-3 декември

 Сантяго

13 януари

 Мексико

24 февруари

 Сао Пауло

17 март

 Рим

7 април

 Париж

28 април

 Берлин/Мюнхен

17 май

 Москва/Цюрих

23 юни

 Ню Йорк

2-3 юли

 Монреал

28-29 юли