Начало Други Състезанието на шампионите остава на Уембли

Състезанието на шампионите остава на Уембли

60
0

„Състезанието на шампионите” ще се състои и тази година на стадион Уембли, потвърдиха организаторите на събитието.

Миналата година Уембли замени Париж като традиционен домакин за ежегодната надпревара, в която някои от най-добрите пилоти се състезават с идентични машини.

Отново ще бъдат излети близо 2000 тона асфалт, за да се създаде трасе за събитието, което ще се проведе на 14 декември. Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер вече е потвърдил участие.

„Най-страхотното нещо за Състезанието на шампионите е, че независимо дали печелиш или губиш, винаги е забавно – всички състезателите наистина се забавляват. А тъй като е толкова близо до ставащото, публиката също обича надпреварата” – казва Шумахер.

Президентът на организаторите на събитието от IMP – Фредрик Джонсън – не скри удоволствието си от факта, че Състезанието на шампионите ще остане на Уембли.

„Британските фенове обожават моторните спортове и изключително много се зарадваха, когато доведохме Състезанието на шампионите във Великобритания за първи път” – каза той.

„Огледахме серия предложения по целия свят, но тъй като Уембли е едно уникално и фантастично място, а и много гости от миналата година подчертаха колко са се забавлявали, лондонският стадион е най-добрият избор и за 2008 година.”