Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер има ключов принос за успехите на Мерцедес, признава Рос Браун

Шумахер има ключов принос за успехите на Мерцедес, признава Рос Браун

77
0
Михаел Шумахер,Нико Розберг,Рос Браун

Михаел Шумахер има ключов принос за успехите на Мерцедес във Формула 1 за последните 5 години. Това призна отговорникът по спортните въпроси в спорта Рос Браун. Британецът беше спортен директор на тима по времето, в което и 7-кратният шампион караше за Сребърните стрели (2010-2012 г.)

Именно в този период Мерцедес изграждаше основните на тима с пилоти Шумахер и Нико Розберг, който от 2014 г. доминира в спорта и спечели всички 5 титли при пилотите и 5 при конструкторите. Днес Михаел става на 50 години, като от 5 г. насам не се е появявал в публичното пространство след инцидента си на ски в края на 2013 г.

„Работил съм с Михаел и знам какъв беше той и какви стандарти поддържаше и на какво ниво се трудеше, каза Браун в интервю пред официалния сайт на F1. – Той помогна за това да подсилим отбора и да разберем принципите, които трябва да следваме.

Неговата работа етика и дисциплина спечелиха всички в тима на Мерцедес. Те повишиха стандартите в отбора. Смятам, че и аз имах своя принос за развитието на тима, но Михаел имаше повече. Андрю Шовлин (главният инженер на тима) също ми призна колко голям принос е имал Шумахер за първата титла.“

Браун разкрива още, че още през 2009 г. Михаел е искал да се върне в спорта като заместник на контузения Фелипе Маса във Ферари. Тогава обаче той имаше контузия на врата след падане от мотор и не можа да се състезава. По думите на Рос контузията му е била доста по-сериозна, отколкото хората са си мислели.

В крайна сметка Михаел се завърна в спорта през 2010 г., като замести напусналия Дженсън Бътън, който отиде в Макларън. Браун обясни, че в тима са били изненадани от напускането на британеца и е трябвало да намерят негов заместник. Тогава той е поканил на бира Шумахер и двамата са се разбрали много бързо.