Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Седмото място е като полпозишън за нас, заяви Магнусен

Седмото място е като полпозишън за нас, заяви Магнусен

60
0
Хаас
снимка: Хаас

Кевин Магнусен смята, че седмото място на старта за Гран при на Испания е като полпозишън за екипа на Хаас с оглед на това, че пред него са колите на 3-те водещи отбора – Мерцедес, Ферари и Ред Бул.

Датчанинът изпревари само с 45 хилядни Алонсо, като в състезанието утре ще се бори да задържи позицията си, с оглед на това че няма шанс срещу пилотите пред него.

„Това е първа позиция за нас. Не смятам, че можеше да се представим по-добре, каза Кевин. – Няма кого да атакувам пред мен. Разбира се ще взема каквото мога ако имам тази възможност, но не очаквам да се боря с някой пред мен. Най-важната обиколка за мен ще бъде първата. Нямам какво да спечеля, но имам много какво да губя.”

До Магнусен, Алонсо ще бъде единственият пилот в топ 10, който ще стартира с по-меките гуми суперсофт, спрямо софт за всички останали. Относно присъствието на Фернандо наблизо, датчанинът коментира:

„Имам до мен пилот, който ще има трудности да изкара състезанието със стратегия с един пистопа. Ако той излезе пред мен, можем да го изчакаме да спре в бокса. Определено не е добре да стартираш със супермеките гуми. Те са износват по-бързо и са по-бавни.”