Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сезон ‘2004 вече започна

Сезон ‘2004 вече започна

51
0

Докато пилотите от Формула 1 се наслаждават на заслужена почивка след края на един дълъг сезон, във фабриките на отборите на високи обороти се работи по колите за новия сезон. До 24 ноември обаче че трябва да изчакат инженерите, за да бъдат изпробвани техните творения за първи път на пистата, а дотогава ще трябва да се задоволят със компютърни симулации.
В края на ноември обаче шоуто започва отново. Както обикновено арена на тестовете ще бъдат пистите в Испания и Франция или по-точно Каталуня, Рикардо Тормо и Пол Рикар. Причината за това е само една – и на трите писти риска от сняг през ноември и декември е много малък заради разположението на трите писти.
Вече са направени и предварителни графици за изпитанията. Тимът на Тойота смята да прави тестове в края на ноември на пистите край Валенсия и Тулон. В началото на декември тимът ще се прехвърли в Барселона, а през втората седмица на месеца тестове ще се провеждат на писта Херес.
Подобно на Тойота и другите тимове каращи с гуми Мишлен ще започнат тестове край Валенсия, където ще бъдат изпробвани нови смеси и конструкции. Конкурентите от Бриджстоун или по-точно Ферари, Заубер и БАР се очаква да започнат програмите си в Барселона. Според моментните планове не се предвижда болиди каращи с гуми Мишлен и Бриджстоун да се засекат преди края на годината на някоя от пистите.