Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шансът за 7 точки повече трябва да се оползотвори – ние това...

Шансът за 7 точки повече трябва да се оползотвори – ние това и сторихме, обясни Волф

67
0
Валтери Ботас,Тото Волф

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф обясни ситуацията с отборните заповеди по време на Гран при на Русия с неочаквани обстоятелства по време на състезанието. Валтери Ботас пропусна Люис Хамилтън на пистата, тимът взе двойна победа, а англичанинът увеличи аванса си в генералното класиране на пилотите спрямо Себастиан Фетел на 50 точки. Финландецът вчера взе полпозишъна на пистата в Сочи и след квалификацията Волф заяви, че в Мерцедес ще обсъдят както стратегията за стартиране, така и възможността за нареждания от бокса.

„Всички сме състезатели по сърце и искаме да гледаме истински надпревари, в които да побеждава най-бързият пилот. Но освен това сме и рационални хора, които обсъдиха нещата сутринта, но ситуацията в състезанието бе различна. Това е обяснението за станалото днес”, заяви Волф.

„Би трябвало да сме на седмото небе след двойна победа и по принцип се радваме, но и чувстваме, че обстоятелствата се подредиха срещу Валтери. Той можеше да спечели състезанието, ние променихме това. Подобно нещо е разочароващо и за пилота, и за отбора. Но действителността е жестока и в нея днес получихме шанса да увеличим аванса си в шампионата със 7 точки повече (разликата между точките за първо и второ място – б.р.). А говорим за първенство, което бе много сложно и трудно на моменти. Така че шансът трябва да се оползотвори – ние това и сторихме.”

Волф каза също така, че решението Хамилтън да не влиза в бокса веднага след Ботас е довело до загубата на позиция спрямо Фетел. В отбора обсъдили кой пръв ще направи питстоп.

„Решихме да е Валтери, тъй като това щеше да запази победата за него. С Люис закъсняхме с една обиколка и той изгуби позиция спрямо Себастиан. Всичко това доведе до бъркотията, ако можем да наречем така ситуацията. Люис не бе доволен, че се озова зад Себастиан и трябваше да атакува. На гумата се появи блистер и трябваше да го защитим, когато Себастиан го настигна”, каза още австриецът.