Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шефът на SMP: Не сме плащали нищо на Уилямс, за да вземат...

Шефът на SMP: Не сме плащали нищо на Уилямс, за да вземат Сироткин

84
0
Сергей Сироткин,
Сергей Сироткин, снимка: Уилямс

Компанията SMP Racing не е плащала на екипа на Уилямс да вземе Сергей Сироткин за титулярен пилот в тима за 2018 г. Това заяви шефът и основател на фирмата Борис Ротенберг.

Във вторник Сироткин бе обявен официално за пилот на екипа от Гроув, като според спекулациите голям принос за решението на тима били 15 милиона долара спонсорски пари, осигурени именно от SMP Racing.

Фаворит за позиция дълго време беше Роберт Кубица, който в крайна сметка бе нает за резервен пилот, а от според информацията Сироткин е постигнал по-добри резултати от поляка в една бърза обиколка и това е било определящо.

„Парите играят важна роля, каза Ротенберг. – Но Сироткин се озова в Уилямс не заради парите, а заради своите спортни качества. Мисля, че заради това от Уилямс взеха него. Ние предпочитаме да инвестираме в технологии.“

Според Ротенберг Сироткин е един от най-бързите пилоти в Русия. Според него той е пример за това какви таланти има в страната. „Имаме около 1500 картинг състезатели и те сега виждат, че могат да достигнат до Формула 1“, каза Ротенберг.