Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шансовете на Окон и Вандоорн да останат в спорта стават все по-малки

Шансовете на Окон и Вандоорн да останат в спорта стават все по-малки

40
0
Естебан Окон

Шансовете на Естебан Окон и Щофел Вандоорн да останат във Формула 1 през следващата година стават все по-малки. Това заявиха двамата преди началото на състезателния уикенд за Гран при на Сингапур.

Белгиецът беше освободен от Макларън, след като в Уокинг наеха младия Ландо Норис. Окон пък по всяка вероятност ще загуби мястото си във Форс Индия за сметка на Ланс Строл, а Перес ще запази кокпита си.

За Окон реалистично изглежда единствено място в Уилямс, където отборът получава задвижващи системи от Мерцедес, а Естебан е протеже на немския концерн. За Вандоорн вариант е второто място в Заубер, където обаче се смята, че Ериксон и Джовинаци имат по-големи шансове.

„Още имам надежди, но те са все по-малки, каза Окон в Сингапур. – Затова съм и разочарован в момента. Виждам, че не само резултатите ми на пистата имат значение. А тази година бях по-бърз от Перес в 11 от 14 квалификации.

Трудно е да се повярва, че преди 2 месеца бях в страхотна позиция, а сега нещата се случват по този начин. Работих много здраво, за да съм тук и да постигна тези резултати за последните 2 години.“

Вандоорн пък заяви, че пазарът на пилотите е бил странен за последните няколко седмици като местата за догодина намаляват постоянно. „Шансовете ми да съм в F1 през 2019 г. са много малки, но ние ще продължаваме да водим преговори и да се опитваме да направим нещо, каза белгиецът. – Приоритетът ми е да остана в спорта, но гледам и за възможности в други категории.“