Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Червърто място беше постижимо

Шумахер: Червърто място беше постижимо

47
0
Мерцедес,Михаел Шумахер,Нико Розберг

Отборът на Мерцедес спечели ценни точки и се изкачи до четвъртото място в шампионата при конструкторите. Нико Розберг имаше поредното тихо и незабележимо състезание, което обаче го доведе до шестото място след пресичането на финалната линия. „Доста съм доволен от резултата ни през този уикенд. Първо, защото в квалификацията имахме потенциал да бъдем в топ 5 и второ – в състезанието имахме много добра стратегия. Да се надяваме, че това е началото на една положителна тенденция за Мерцедес„, сподели Розберг след състезанието.

Михаел Шумахер от своя страна имаше надпревара, изпълнена със събития. Още в първите обиколки германецът се опита да изпревари Кобаяши, но не успя да спре навреме и последвалият контакт разруши предното му крило и го принуди да влезе в бокса. По-късно пилотът на Мерцедес беше наказан с десет секунден престой в пита заради инцидента. Ето как Шумахер обясни ситуацията: „Грешката беше моя. Изпозвах DRS системата за пръв път в състезанието и подцених ефекта и. Влязох в завоя с прекалено голяма скорост и не успях да спра навреме. Наказанието беше правилно, но прекалено сурово, според мен трябваше да бъде минаване през бокса„.

Рос Браун поздрави пилотите си със стабилния резултат. Стратегът напомни, че отборът е имал само един час тестове на новите спецификации на болида (нова изпускателна система и промени по аеродинамиката) на суха писта и то само с един болид преди квалификацията. Браун добави, че един от основните проблеми на Мерцедес – бързото износване на гумите, сега е решен и представянето на тима дава повод за умерен оптимизъм.