Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер няма да пропуска тестове

Шумахер няма да пропуска тестове

50
0

Михаел Шумахер няма да пропуска тестове заради контузията на коляното, която получи в началото на седмицата. Шесткратният световен шампион бе съборен по време на футболен мач у дома в Швейцария и нарани крака си. Той трябва да почива няколко седмици вследствие на контузията, заради която пропусна и планираната си за сряда тренировка с Манчестър Юнайтед.
По принцип се очаква Михаел да се качи в болид чак през януари, но още сега той заяви, че инцидентът няма да попречи на тренировките му.
– Задаваха ми много въпроси за състоянието на коляното ми, защото са се появили доста слухове. Истината е, че проблемът е малък – дори думата проблем е твърде силна. Просто трябва да съм внимателен известно време – каза Михаел.
Междувременно подготовката за тестове на екипите от Формула 1 продължава. Новият болид МР4-19 е огромна стъпка напред спрямо тазгодишния МР4-17D и неуспелия да участва в надпревари МР4-18, твърдят от Макларън дни преди автомобилът да излезе на писта за тестове.
– Когато видите новата кола, ще ви стане ясно, че “майката” на проекта е МР4-18 – заяви директорът по мениджмънта на Сребърните стрели Мартин Уитмарш. – Важното обаче е да се помни, че външният вид подвежда. Шаситата МР4-18 и 19 изглеждат подобни, но отвътре са съвсем различни.