Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: “След титлата през 2000 г.всичко друго е за удоволствие!”

Шумахер: “След титлата през 2000 г.
всичко друго е за удоволствие!”

52
0

Спечелването на шеста световна титла във Формула 1 е основната цел на Михаел Шумахер в оставащите два старта от сезон 2003 г. Германският пилот на Ферари обаче призна на вчерашната пресконференция на Индианаполис, че след триумфа му през 2000 г. кара за удоволствие.
– Както вече казах неколкократно, мисля, че имаме добра кола, добър пакет. Работихме упорито по всички компоненти миналата седмица. Чувствам, че сме добре подготвени, но на този етап трябва по-малко да се говори, фокусът трябва да е върху представянето – каза Михаел.
Шумахер допълни, че в същото време победата му от 1999 г. и двете втори позиции на Индианаполис не го успокояват за предстоящия старт. На въпрос дали Гран при на САЩ е последният шанс съперниците му да го свалят от трона, тъй като Сузука повече подхожда на неговия стил на каране, той отговори:
– Не, не мисля, защото през тази година не е ясно коя писта на кой пилот и отбор подхожда повече.
Кими Райконен от своя страна сподели, че не чувства по-голямо напрежение след увеличението на разликата с основните му конкуренти.
– Вярно е, че все още не съм завършвал състезание на тази писта (Индианаполис – б.р.), но не се чувствам неудобно тук. Макларън свършиха добра работа по време на тестовете и мисля,че тук ще сме по-близо до Ферари и Уилямс.
Хуан Пабло Монтоя разкри, че основната му цел в края на състезанието е да бъде пред Шумахер и Кими, но не е задължително да финишира пръв.
– Основната ми цел е да намаля точковата разлика с Михаел, но също така и да не позволя на Райконен да мине пред нас – заяви колумбиецът.