Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер “възкръсна” на Имола

Шумахер “възкръсна” на Имола

56
0

Точно на католическия Великден Михаел Шумахер постигна първа победа за сезона на пистата Имола днес. В едно изпълнено с тактически надлъгвания и решено в бокса състезание световният шампион успя да се пребори с мъката си и своите конкуренти.
Само няколко часа преди състезанието от Кьолн пристигна трагичната новина, че майката на братя Шумахер е починала. Въпреки това показвайки невероятно присъствие на духа и професионализъм, двамата стартираха в надпреварата и бяха сред главните действащи лица на пистата.
Братя Шумахер спореха за водачеството през първата част от състезанието, след като на старта Ралф успя да изпревари брат си. Михаел се върна в играта с изтегления си малко по-назад първи стоп в бокса и поведе. От тук до края единственият му съперник бе високото нервно напрежение.
С перфектна тактика с две спирания (с едно по-малко от своите съперници от Ферари и Уилямс) Кими Райконен заслужено се поздрави с второто място, изпреварвайки Рубенс Барикело. Ралф Шумахер загуби третата позиция няколко обиколки преди края колкото заради собствена грешка, толкова и заради капризните гуми на Мишлен. Пети остана Дейвид Култард, карал също както и съотборника си с две спирания.
Останалите точки бяха разпределени между Фернандо Алонсо, Хуан Пабло Монтоя, представил се под възможностите си и преследван от голяма доза малшанс и Дженсън Бътън.