Начало Други Новият Sin Car S1 ще бъде представен на автосалона в Женева

Новият Sin Car S1 ще бъде представен на автосалона в Женева

714
0

Световната премиера на новия модел на SIN CARS – SIN S1 ще бъде на Международното автомобилно изложение в Женева, което започна днес. Автомобилът ще бъде представен утре – 6 март, от 15:45 часа в зала 5, щанд 5041.

SIN CARS постигна бърз успех и с двата си модела R1 550 и R1 GT4. Докато R1 550 разкъсва улиците с вълнуващи характеристики и зашеметяващ външен вид, R1 GT4 се състезава по света в международни GT4 състезания, като печели многобройни победи и подиуми в Европа и Северна Америка и успешно интегрира марката SIN на световната сцена.

Въз основа на този успех и подкрепяни от световния интерес към сегашните модели, SIN CARS добавя на изцяло нов модел в палитрата си: SIN S1. Той е революционен и многофункционален автомобил със състезателна и улична версия, който може да бъде персонално проектиран от бъдещия си собственик.

Започвайки с избора на шаси, новият автомобил може да бъде проектиран, както като открит кабриолет, така и като напълно оборудвано затворено купе с климатик, електрически прозорци и изискан интериор, който да отговаря и на най-взискателните водачи. Другият модел, който ще бъде представен, ще е хибридната версия на добре познатия уличен модел Sin R1 550!

По думите на шефът на Sin Cars Росен Даскалов колата е създадена с идеята да има достъпен автомобил за младите, който да е в същото време атрактивен и интересен. „Няма такъв автомобил в световен мащаб., каза Даскалов за предаването „На скорост” на БНР Стара Загора. – Производството на тези коли ще бъде изцяло в Русе. Казва се S1, защото е малка (от small на анг.) Всеки може да види и докосне автомобила на изложението.”

На изложението ще бъде и автомобила Sin Car R1, с който миналия сезон екипът на Даскалов завърши на 3-о място отборно в класа си в Европейския шампионат на GT4. С него шампионът на писта в клас Туринг у нас Иван Влъчков записа победа и няколко подиума. Иван ще продължи да кара за екипа и през новия сезон в GT4, като предстои да стане ясно дали той ще кара през целия сезон или в отделни състезания.

Засега автомобилите на Sin Car няма да участват в пистовия шампионат у нас, тъй като изостават като мощност от водещите коли (500 срещу близо 1000 конски сили) в серия Макси с двигатели над 2000 куб.см.