Начало Рали Ситроен остава във WRC минимум до 2009 г.

Ситроен остава във WRC минимум до 2009 г.

57
0

Шефът на Ситроен Жил Мишел обяви пред италианското списание Autosprint, че отборът ще участва във WRC със сигурност до 2009 г. Какво ще стане след това обаче все още не било ясно. С това той отхвърли спекулациите за оттегляне на концерна от състезанията в най-близко бъдеще.
– Ние сме динамично предприятие и участието ни в световния рали шампионат пасва чудесно на нашия имидж – заявява Мишел. – Със сигурност ще участваме през 2008 и 2009 г., като целта ни както винаги ще е да спечелим титлата и при пилотите и при марките.
В последните три години Себастиен Льоб неизменно е шампион с екипа, но през миналата година, а както изглежда и през тази, при марките титлата ще вземе Форд.
Какво ще стане след 2009 г. все още не е ясно. Възможно е тогава французите да се оттеглят от участие. Мишел не е съвсем доволен от начина на провеждане на шампионата. И особено от ролята му на рекламна платформа за концерна.
– Телевизионните предавания все още не са на нивото, което желаем. Все още не са достатъчно изчерпателни. Времето на излъчване в повечето страни също е проблем. Ще видим как ще се развие ситуацията и какво ще направят нашите съперници. Искаме да сме главен актьор в един оспорван шампионат, както е и в момента.
В тима също могат да се променят доста неща, като Ги Фреклен може да се пенсионира.
– Опитваме се да свикнем с мисълта, че Ги скоро ще се откаже. Затова се оглеждаме за негов заместник, на когото можем да гласуваме пълно доверие.