Начало Рали Ситроен се движат сигурно в Германия

Ситроен се движат сигурно в Германия

29
0

Ситроен постепенно окупираха първото и второто място в Рали Германия, като Себастиeн Льоб продължава да доминира. След него е съотборникът му, Дани Сордо.

Сордо бе изпреварен от Мико Хирвонен в петък следобед, но след това в събота сутринта си върна позицията, докато състезателят на Форд нямаше скорост. И въпреки че Сордо бе бърз сутринта, той пак не успяваше да отговаря на темпото на своя съотборник. Така Льоб постепенно увеличи преднината си пред испанеца на 35 секунди. Хирвонен пък изостава на 50 секунди.

Франсоа Дювал продължава да се движи на четвъртото място за Стобарт Форд. Яри-Мати Латвала с Форд обаче остана назад, след като при един шикан излезе от пътя. След това заради закъснение Латвала получи наказание от 30 секунди, което допълнително допринесе за това той да се смъкне от пета на десета позиция.

В резултат на това сега и двамата пилоти на Субару са в топ шест, като Петер Солберг е на половин минута пред Крис Аткинсън.

Хенинг Солберг със Стобард Форд сега е седми, след като Урмо Аава се удари в дърво. Естонецът обаче успя да продължи и се движи на осма позиция.

Тони Гардемайстер е девети със своето Сузуки.

Резултати след десетия етап на Рали Германия:
1. Льоб (Ситроен) 1.46:21.1 ч.
2. Сордо (Ситроен) + 35.9 сек.
3. Хирвонен (Форд) + 50.3 сек.
4. Дювал (Форд) + 1:17.7 мин.
5. П. Солберг (Субару) + 2:02.1 мин.
6. Аткинсън (Субару) + 2:38.4 мин.
7. Х. Солберг (Форд) + 3:22.9 мин.
8. Аава (Ситроен) + 3:35.9 мин.
9. Гардемайстер (Сузуки) + 4:03.2 мин.
10. Латвала (Форд) + 4:06.9 мин.