Начало Рали Ситроен водят убедително след първия ден в Гърция

Ситроен водят убедително след първия ден в Гърция

32
0

Себастиан Льоб и Дани Сордо със Ситроен имат комфортна преднина пред своите конкуренти в Рали Акрополис след първия ден. Пилотите на Форд пък имах своите проблеми, които ги оставиха на повече от минута зад конкурентите им. Льоб поведе, след като Яри-Мати Латвала с Форд загуби 10 секунди заради спукване към края на четвъртия етап.

Латвала бързо си върна второто място от Сордо, но това бе стратегическо решение от страна на испанеца, който искаше по-удобна позиция за стартиране в събота. И това бе на път да стане, докато не дойде шестият етап, който се оказа катастрофален за Форд. Латвала и Мико Хирвонен, който пък се движеше четвърти, се удариха в дълбока дупка, за която не бяха научили по-рано. Така след етапа и двамата откриха проблеми с окачването – Латвала отзад, а Хирвонен – отпред. Крис Аткинсън със Субару имаше подобни проблеми в същия етап.

Така тримата състезатели имаха трудности и в следващия етап, както и в суперспециалния етап, в резултат на което пилотите на Ситроен постепенно си извоюваха преднина.

В следствие на това трети остана Петер Солберг със Субару, а четвърти – брат му Хенинг със Стобарт Форд. Урмо Аава пък изненадващо е пети със своя Ситроен. Естонецът бе най-бърз в суперспециалния етап.

Зоната на точките е допълнена от Латвала, Хирвонен и Аткинсън, а челната десетка завършва с Пер-Гунар Андерсон и Федерико Виагра.

Резултатите в Рали Акрополис след първия ден:

1. Льоб (Ситроен) 1.21:34.8 ч.
2. Сордо (Ситроен) + 15.7 сек.
3. П. Солберг (Субару) + 59.1 сек.
4. Х. Солберг (Форд) + 1:06.0 мин.
5. Аава(Ситроен) + 1:15.5 мин.
6. Латвала (Форд) + 1:18.9 мин.
7. Хирвонен (Форд) + 1:36.4 мин.
8. Аткинсън (Субару) + 1:36.8 мин.
9. Андерсон (Сузуки) + 2:23.8 мин.
10. Виагра (Форд) + 2:29.3 мин.