Начало WRC News Шкода представи обновената Фабия R5 за WRC2

Шкода представи обновената Фабия R5 за WRC2

245
0

Шкода представи обновената си версия на модела Фабия R5 за WRC2 тази вечер на специална церемония в Прага. Чешкият производител спечели убедително титлите в шампионата през тази година и ще още нови успехи през 2019 г. с новия автомобил, който е с различен дизайни е подобрен в почти всяко едно отношение.

На церемонията шампионът Ян Копецки, вторият в шампионата Понтус Тидеман и третият Кале Рованпера. По време на презентацията стана ясно, че Тидеман няма да кара за тима през следващия сезон. Опитният чех и младият финландец обаче продължават офанзивата и ще се борят за нова титла.

На шоуто бяха поканени и всички 17 пилоти или техни представители, спечелили титлите в националните си шампионата с досегашната Фабия R5 за 2018 г. Шампионът у нас Мирослав Ангелов с навигатор Недялко Сивов от екипа на Мегапорт бе представен от Игнат Исаев.

По-рано през деня бе показан и новият щаб на Шкода Моторспорт, който се намира в град Млада Болеслав, на око час път с кола от Прага. Мястото е съвсем близо до фабриката на Шкода. В него се разработват и сглобяват новите състезателни автомобили на марката, като съоръжението е изключително модерно и е с обща площ 16 400 квадратни метра.