Начало Автомобили Skoda Oсtavia с необичайна награда в Германия

Skoda Oсtavia с необичайна награда в Германия

37
0

Новото поколение на Skoda Octavia, което стана и Автомобил на 2005 г. у нас, стана носител на титлата “Избор на разума 2005” в Германия миналата седмица. Конкурсът бе организиран от списанието на потребителите Guter Rat.

В конкурса участваха 34 нови автомобили, появили се на германския пазар през миналата година, а резултатите са получени след гласуване на над 1 милион читатели на списанието.

“Изборът на Skoda Octavia свидетелства за това, че все повече германци се ръководят не само от съображения за престиж, а и от такива критерии като практичност, безопасност, екология и цена при покупката на нова кола” – заяви редакторът на Guter Rat Вернер Цедлер.

Обновеният през миналата година чешки автомобил победи в номинацията седан, в категорията комби “избор на разума” стана Opel Astra Caravan. При кабриолетите с титлата се окичи друг модел на Opel – Tigra TwinTop.

Специална премия в номинацията “практични технически нововъведения” бе връчена на френската компания Citroen за фирмената й система AFIL, с която се оборудват нейните модели от миналата година. Системата има инфрачервени датчици, чрез които се подават звукови и визуални сигнали на водача, който при нарушено внимание променя позицията на автомобила спрямо осевата линия на пътя. При необходимост същата система включва и вибратор, монтиран в шофьорската седалка.