Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Скоростта ни е смущаваща, а колата е трудна за каране, обясни Кубица

Скоростта ни е смущаваща, а колата е трудна за каране, обясни Кубица

67
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица призна, че колата на Уилямс е трудна за каране, а освен това скоростта на болида е смущаващо лоша. Полякът, който е резервен пилот на Уилямс, кара днес в първата свободна тренировка на Каталуня на мястото на титуляра Сергей Сироткин. Той постигна 19-о време, като зад него бе само съотборникът му Ланс Строл.

„Беше трудна сесия за нас, каза полякът пред Sky Sports. – Балансът не беше добър. Някои от нещата ги очаквахме, но не сме предполагали, че положението ще е толкова лошо. Беше шок за мен. Трябваше да работя много здраво зад волана, за да остана на трасето.

Трудно е да се чувствам удобно в автомобил с толкова лош баланс. Скоростта ни беше смущаваща. Усещах колко съм бавен на някои места. Но не можех да направя повече. Все пак аз свърших това, за което бях помолен и съм доволен от постигнатото.“

Полякът заяви още, че все пак в тима знаят къде точно са най-големите слабости на болида. Затова в Уилямс са започнали проект, който би трябвало да помогне за подобряването на колата и изчистването на всички проблеми. Но по думите му това няма да стане за ден или месец, а за повече време.

„Няма да се случи чудо, каза още Роберт. – Очаквах, че ситуацията ще е трудна, но не чак толкова. Ще имаме и писти, които пасват по-добре на пакета ни, както беше в Баку. Сега ще се опитаме да помогнем на титулярните ни пилоти с баланса и да направим колата по-лесна за каране.“