Начало Moto News Скот Рейсинг прекратяват участието си в MotoGP

Скот Рейсинг прекратяват участието си в MotoGP

64
0

Тимът на Скот Рейсинг обяви, че няма да продължи участието си в MotoGP догодина. Отборът, с който Хироши Аояма спечели титлата при 250-кубиковите този сезон, пропусна крайния срок, поставен от Хонда, което значи, че няма да може да получи мотоциклета си за догодина навреме.

Тази година екипът започна сезона с Юки Такахаши, но след това мястото му бе заето от унгареца Габор Талмаши, въпреки че в състезанието на Каталуня тимът пусна двамата състезатели да се състезават заедно. И въпреки че нито един от двамата не постигна нищо значимо този сезон, то в 250-кубиковия клас Скот взеха титлата при пилотите с помощта на японеца Хироши Аояма.

„След щастието от спечелването на шампионата при 250-кубиковите, за мен и за целия тим това е едно голямо разочарование и далеч не е награда за всичката работа, която свършихме през годините. Сега просто трябва да се концентрираме върху проекта си в Мото2“, заяви тим-мениджърът на отбора Цирано Муларони.

Тази новина е равнозначна на катастрофа и за Алекс де Анджелис, който успя да вземе последното свободно място на пазара за пилоти, което бе предложено именно от Скот Рейсинг. Сега състезателят от Сан Марино остава без мотоциклет в кралския клас за догодина, което значи, че ще трябва да се насочи към клас Мото2, въпреки неколкократните си изявления, че не желае да прави крачка назад. Очевидно обаче той няма особено голям избор, тъй като в средата на месец ноември не е особено лесно да си намериш пилотско място. Разбира се другата алтернатива за него е насочване към световния Супербайк шампионат, но там като че ли шанса за намиране на място е още по-малък за него.