Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Скудерията отново над всички

Скудерията отново над всички

37
0

Михаел Шумахер спечели по перфектен начин първата Гран при на Бахрейн. Световният шампион буквално подпали гумите на първия завой след старта, но запази лидерството и поведе от самото начало пред съотборника си във Ферари Рубенс Барикело. Двамата заемаха различни от тези позиции единствено след излизане от бокса, но това траеше кратко.
Хуан Пабло Монтоя вървеше трети почти до края на надпреварата, но десетина обиколки преди финала се повреди скоростната кутия на Уилямс-а му. Колумбиецът първо загуби седма скорост, скоро след това изчезнаха и други. Така той завърши едва 13-ти.
Ралф Шумахер пък определи класирането си като “ограничаване на пораженията”. Германецът се удари с Такума Сато в седмия тур и изхвърча от трасето, което съсипа стратегията му. По-късно се докосна и с Фисикела и през цялото време трябваше да наваксва позиции.
От лошото темпо и проблеми на Уилямс се възползваха екипите на БАР и Рено. Дженсън Бътън записа втори пореден подиум, след като стана трети и в предишната Гран при на Малайзия. Съекипникът му Сато е пети в класирането, след като му се наложи да прави и непланирано спиране в бокса (мина лошо през бордюр и счупи предното си крило). Четвърти остана Ярно Трули, а Фернандо Алонсо през цялото състезание си пробиваше път в колоната. Испанецът също смени носа след инцидент на старта.
Най-големият кошмар обаче отново преживя тимът на Макларън. От трите отпаднали автомобила от надпреварата два бяха на Сребърните стрели. Само няколко обиколки след старта двигателят на Кими Райконен се строши и избухна в пламъци. Седем тура преди финала проблем (пак свързан с мотора) сложи край на усилията на Дейвид Култард за по-добро класиране.