Начало Други Скучни състезания за Владо и Симеон

Скучни състезания за Владо и Симеон

32
0

Този уикенд в Барселона е последния кръг от шампионата на Евросерии 3000. Нашият пилот Владимир Арабаджиев имаше добри времена по време на тренировките, но 0.010 не му достигна в квалификацията за да победи съотборника си Джими Оби, което му отреди 9-та позиция на старта. В първото състезание бе типичната процесия, за пистата в Барселона. Станаха само 2 разместване в класирането – Диего Нунес завърши само на 0.2 пред шампиона Давиде Ригон, а Оливер Мартини мина пред Луиш Разия. Всички останали пилоти запазиха позициите си от старта, така Владо се класира 9-ти и ще стартира от тази позиция и във второто състезание утре, докато Оби ще бъде на пол-позишън заради 8-мата си позиция.
На пистата Валелунга в Италия тази седмица се провежда първия кръг от зимната купа на Формула Рено Италия. Симеон Иванов се квалифицира 11-ти и за двата старта, като във втората квалификация си подобри времето до 0.9 от полпозишъна. В първото състезание завърши от където и тръгна – 11-ти, но все пак остави зад себе си Мирко Бортолоти, който е вицешампион от миналата година на Формула Адзура и 4-ти през този сезон във Ф3 Италия. Полпозишън и за двете състезания и победа в днешното спечели Цезар Рамос.
Утре следобед ще са вторите състезания и за двамата, като другата седмица отново на Валелунга ще бъде и последния 2-ри кръг от зимните серии на Формула Рено Италия.