Начало Лайфстайл Sony допълва Blu-ray семейството си и дава избор на High Definition поколението

Sony допълва Blu-ray семейството си и дава избор на High Definition поколението

79
0

Първият европейски Blu-ray Disc плейър на Sony, поставящ нови стандарти в High Definition аудиовизуалното изживяване бе представен снощи. От Sony България избраха новопостроената метростанция до Интерпред за арена на събитието. „Извънземната” технология бе ефектно промотирана с аудиовизуални ефекти и демонстрации.
В отговор на нарастващото пазарно търсене, Sony представи най-новото допълнение към семейството на Blu-ray Disc, включващо High Definition игри, обработка, а вече и върховно изживяване за домашно кино. BDP-S1E представлява един от най-силните и интелигентни потребителски модели на компанията, разработвани някога: плейърът поставя нови стандарти в High Definition аудиовизуалното възпроизвеждане на филми. Стилният BDP–S1E се интегрира безупречно в концепцията “BRAVIA” Theatre на Sony и осигурява едно от най-зашеметяващите и вълнуващи средства за забавление, виждани някога.
“В Европа продажбите на Blu-ray Disc достигнаха 180,000. От представянето на PlayStation3 през март 2007 г., досега продажбите на Blu-ray в Европа са се увеличили с повече от 1,000 процента.”, обяви Мат Браун, изпълнителен вицепрезидент на Sony Pictures Home Entertainment’s (SPHE).
Кино-любителите с удоволствие ще открият 24p True Cinema технологията, внедрена в Blu-ray Disc плейъра. Кинокамерите снимат 24 кадъра в секунда, а телевизорите работят с по-висока кадрова честота, затова винаги досега се е налагало конвертиране. Резултатът е 4% разлика с оригинала – филмът на телевизионния екран практически върви с 4% по-бързо от оригинала, като честотата на саундтрака се повишава с 4%. Когато BDP-S1E е свързан към телевизор с възможност за възпроизвеждане на 24p, каквито са моделите от серията “BRAVIA” D3000, оригиналните 24 кадъра в секунда се визуализират точно така, както камерата ги е заснела. Виждате – и чувате – точно това, което трябва и което режисьорът е искал.
Sony позиционира своя BDP-S1E като върхов продукт за домашно кино преживяване. С над 250-те филми, налични на Blu-ray диск в Европа*, потребителите могат да бъдат спокойни, че е помислено за всеки вкус (до края на 2007 год. се очакват в България около 50 филма с български субтитри). Независимо дали е екшънът на Бонд в «Казино Роял», интригата в «Шифърът на Леонардо» или романтичната забава с «Хитч», филмовите почитатели могат да разчитат, че Blu-ray им предлага много повече избор, защото седем от осемте големи студия на Холивуд предлагат заглавията си в този формат.
Плейърът BDP-S1E осигурява пълна 1920х1080р High Definition видео резолюция за Blu-ray диск заглавията. Но не се притеснявайте за впечатляващата колекция от филми, с която толкова се гордеете. Когато възпроизвеждате своята DVD-библиотека на BDP-S1E, 1080р видео конвертираща система изважда старите филми от DVD-видео домейна и ги представя с нов блясък и характеристики, близки до HD резолюцията.
“Така както Blu-ray дискът е революция на пазара на домашното кино, този нов плейър е крайъгълен камък и образец за сравнение на европейския пазар”, коментира говорителят на Sony Европа. “Той притежава силата на боксьор тежка категория, външният вид на супермодел, работата с него е лесна и интуитивна. Уверени сме в развитието на Blu-ray формата и планираме да представим по-голяма гама продукти в следващите месеци. Следете тази област!”
Зашеметяващ външен вид – интуитивен дизайн
Под елегантния алуминиев и стъклен дизайн на модела има интелигентни възможности, каквито рядко се срещат на пазара на потребителска техника. Разработен като неразделна част от концепцията “BRAVIA” Theatre на Sony, синхронизацията на BDP-S1E с моделите телевизори Sony “BRAVIA”, HiFi системи и ресивъри е лесно. Само с натискането на един бутон функцията “BRAVIA” Theatre Sync спестява объркващото управление на различен хардуер. Минути след като плейърът се извади от кутията, той вече е в сърцето на HD системата за домашно кино, като се вписва перфектно и в интериора. Изключителното внимание, което е обърнато на дизайна си личи в избора на висококачествени материали – специалното стъклено покритие на предната част и елегантното алуминиево тяло. Стъклената предна част блести в тъмно-син цвят, който изчезва, когато светлината в стаята угасне, насочвайки вниманието на зрителя към картината, която създава.
Техническо превъзходство
Предвид важността на аудиото в High Definition света, BDP-S1E осигурява до 8 канала некомпресиран линеен PCM цифров звук чрез HDMI и Dolby Digital Plus. Най-доброто аудио изпълнение е гарантирано и чрез напълно разделени аудио схеми, с използването на добре подбрани висококачествени аудио компоненти, масивна конструкция на шасито, скоби за четящото устройство и несиметрично разположени демпфери.
Използването на “x.v.Colour” (Sony разработка на xvYCC стандарт за видео сигнал) е друг пример за решимостта на компанията да повиши стандарта на HD домашните забавления. Потребителите вече могат да се наслаждават на почти два пъти повече цветове от тези в sRGB пространството, когато се възпроизвеждат дискове, записани с AVC-HD камкордери.
Плейърът поддържа разнообразие от висококачествени видео формати, включително MPEG2, MPEG4-AVC и VC1. HDMI интерфейсът осигурява възможност за свързване на съвместими продукти, докато за собствениците на HDTV телевизори без HDMI е включен аналогов компонентен изход за 1080i като стандартна функция. Плейърът поддържа BD-ROM, AVC-HD, CD и DVD възпроизвеждане от DVD/DVD+-R/+-RW дискове, както и MP3 аудио файлове и JPEG файлове, съхранени на DVD+-R/+-RW.

За Sony:
Sony произвежда аудио, видео, комуникационни и информационни продукти и технологии за потребителските и професионални пазари в цял свят. С бизнес в областта на музиката, филмите, игрите и онлайн обслужването, Sony е уникално позиционирана като една от водещите марки за цифрово забавление в света. Sony отчете консолидирани годишни продажби в размер на 55.83 милиарда Евро (8,296 милиарда йени) за приключилата на 31 март 2007 г. финансова година, базирано на среден пазарен курс на йената за същия период от 148.6 йени към 1 Евро. Sony има около 163 000 служители в цял свят.
В Европа Sony Group отчете консолидирани годишни продажби в размер на 13.71 милиарда Евро (2,038 милиарда йени) за приключилата на 31 март 2007 финансова година. Sony Европа, със седалище в Sony Center на Potsdamer Platz в Берлин, отговаря за електронния бизнес на фирмата в Европа и отчете консолидирани продажби възлизащи на 9.12 милиарда Евро за същия период.