Начало Лайфстайл Sony търсят най-добрия фотограф в България

Sony търсят най-добрия фотограф в България

54
0

Световните награди за фотография на Sony, един от най-престижните фотографски конкурси в света, съвместно със Sony България, стартират от днес конкурс, с който търсят най-добрия фотограф в България. 

Националната награда на България е отворена за фотографи – аматьори и професионалисти, които живеят и работят в страната. Кандидатстването е безплатно през уебсайта www.worldphoto.org, като участниците могат да се включат във всяка една от десетте фото категории. Журито на конкурса, в което участва Бони Бонев – изтъкнат български професионален фотограф, Светослав Драгиев – маркетинг мениджър, Sony Европа, клон България и представител на World Photography Organization, ще търсят и ще изберат най-добрия кадър, направен от българин. 

Тази специална награда предлага невероятна възможност на всички начинаещи фотографи да демонстрират своята работа на световно ниво и да бъдат признати наравно с някои от водещите фотографи в света. 

Победителят в българския конкурс ще бъде обявен на 18 март 2015 г. Той ще спечели  фотографска техника от Sony (ILCE7KB), а други двама участници ще получат поощрителни награди. Снимките на тези трима фотографи ще се наредят до работите на професионални фотографи от цял свят като част от изложбата на Световните награди за фотография на Sony през 2015, която ще се проведе от 24 април до 10 май в Лондон и ще бъде показана на сайта www.worldphoto.org

Всяка година Световните награди за фотография на Sony представят най-добрите съвременни фотографии в света. Отличията в конкурса са както следва: 15 категории за професионални фотографи; 10 отворени категории за любители; награда Student Focus за студенти по фотография на възраст между 18 и 28 години и Младежки конкурс за фотографи под 20 години.

Победителят от Националната награда на България ще бъде избран от всички кандидатури на българските участници в отворените категории за любители, които включват темите:

  • Архитектура
  • Изкуство и култура
  • Подобрени фотографии (Enhanced)
  • Слаба светлина
  • Природа и животински свят
  • Панорама
  • Хора
  • Усмивка
  • Уловен момент / Split second
  • Пътешествие 

 

Конкурсът ще затвори регистрацията на 5 януари 2015 г. Всички участници ще бъдат оценени от предварителна комисия, а победителите ще бъдат излъчени от жури, в което ще се включат  Бони Бонев – изтъкнат български професионален фотограф, Светослав Драгиев – маркетинг мениджър, Сони Европа, клон България, и Астрид Мергет, творчески директор на Световната фотографска организация, ще излъчи финалния победител от България. 

Скот Грей, управляващ директор на Световната фотографска организация, споделя: „Конкурсът Световните награди за фотография на Sony се провежда в подкрепа на талантливите фотографи от цял ​​свят. Именно поради тази причина сме силно развълнувани от възможността да работим в тясно сътрудничество със Sony България в търсенето на талантливи местни фотографи, които създават страхотни фотографии и имат творчески потенциал да бъдат показани на световната сцена и да служат като вдъхновение за други прохождащи български фотографи.“ 

Ян Салмон-Луганьор, ръководител Стратегически маркетинг, Дигитална фотография, в Sony Европа, коментира: „Националните награди са чудесен инструмент за разпознаване на талантливите фотографи на локална почва, а за нас е изключително интересно да станем свидетели на най-различните стилове, идващи от отделните държави. Ние искаме да подкрепим тези национални таланти и да ги наградим с най-добрите камери и обективи, за да се съсредоточат единствено върху творческата си работа.“