Начало Други София Фльорш претърпя успешна операция на гръбнака

София Фльорш претърпя успешна операция на гръбнака

304
0

София Фльорш успешно претърпя операция на гръбнака, която е продължила 7 часа. Германката катастрофира тежко по време на Гран При на Макао във Формула 3 в неделя. Тя излетя от пистата с 276 км/ч, прехвърча над предпазните огради и се удари свирепо.

В резултат тя получи фрактура на гръбнака, а двама фотографи и един маршал бяха ранени. Другите, засегнати при катастрофата са в стабилно състояние и се очаква в следващите дни всички да бъдат изписани от лечебното заведение. Фльорш ще остане в болницата още 2 седмици.

Медицинският екип заяви, че операцията нарочно е преминала по-бавно, за да се избегнат всякакви рискове, като по време на извършването й не е имало усложнения. Вече няма никакви опасения, че германката може да остане парализирана.

Лекарите използваха кост от нейното бедро, за да възстановят един от прешлените й. „Всичко е наред, обясни собственикът на тима Фриц Ван Амерсфоорт. – Парализата беше основното ни страх.

Точно по тази причина операцията трябваше да се извърши възможно най-бързо, понеже имаше опасност гръбначният ѝ стълб да се окаже увреден. Много сме щастливи, че тя се възстановява и че всичко мина много добре.“