Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Споровете за Гран при на Англия продължават

Споровете за Гран при на Англия продължават

42
0

Дебатите около бъдещето на Гран при на Великобритания продължават. Сър Джеки Стюарт, председател на BRDC (British Racing Racing Drivers Club) изпрати преди няколко дни писмо до правителството на Тони Блеър с молба за помощ. Реакцията обаче дойде от страна на спортния министър Ричард Карбън и не бе положителна. В радио интервю той отхвърли възможността правителството да налива пари в този конкретен спорт, тъй като в Гран при не страдали от липса на средства.
Бърни Еклестън от своя страна смекчи тона по отношение на BRDC, но остана твърд в позицията си, че клубът като организатор на надпреварата в родината му не се е вместил в изискванията и не е дал кандидатурата на Силвърстоун навреме.
Ден по-късно позициите и на Еклестън, и на правителството претърпяха известни промени. Бърни заяви, че все пак има надежда стартът да се върне в календара, но ще е необходимо да се убедят отборите да се състезават в 18 вместо в 17 Гран при. Освен това той призна, че на BRDC не им стигат 3 млн. лири за таксата и лично спортният министър Карбън го е помолил за помощ.
Ситуацията остава неизяснена до момента, а се появи и слух, че вече има евентуален купувач за Силвърстоун. Според непотвърдена информация инвеститорите планирали пълна реконструкция на цялата писта.