Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Справяме се дори с твърдите гуми, радва се Алонсо

Справяме се дори с твърдите гуми, радва се Алонсо

33
0
Фернандо Алонсо

Най-доброто квалификационно представяне до този момент от сезона – това бе определението на Фернандо Алонсо за неговото трето и четвъртото място на съотборника му Фелипе Маса в квалификацията за Гран при на Великобритания.

Вярно е, че резултатът в Канада бе втора позиция, но бях на по-голяма разлика от полпозишъна в сравнение с днес – продължи испанецът. – Освен това се намираме на писта, чийто характеристики определено не пасват на автомобила ни и фактът, че сме по-бавни от първия само с десета от секундата е страхотен. Новите части, които използваме тук, работят добре и според мен утре можем да притиснем Ред Бул на старта. Направили сме прогрес и по отношение справянето с гумите. От видяното в няколкото обиколки на сухо днес можем да накараме дори хард да работят добре. А в Барселона ни струваха обиколка изоставане за по-малко от половината състезателна дистанция – допълни двукратният световен шампион.

Самият той не се надява утре да вали по време на надпреварата – не на последно място и заради феновете, които непрекъснато се мокрят през последните дни, но стоически остават по местата си и трибуните са пълни.

Маса от своя страна призна, че е допуснал няколко грешки в първия си тур в Q3.

Мислех, че ще имам шанс да се поправя, но точно тогава отново заваля и не бе възможно. Четвъртото място е чудесно, особено като се има предвид, че Макларън-ите са зад нас. Самата надпревара обаче в много отношения ще е надбягване в тъмното, тъй като ще се установят какви ли не тенденции след поредната промяна на правилата. Според мен прогресът ни се дължи повече на новите компоненти, отколкото на каквото и да е друго – как иначе да обясня факта, че накарахме дори гумите хард да проработят нормално? – риторично попита бразилецът.