Начало Рали Стартира 35-тото рали Хеброс

Стартира 35-тото рали Хеброс

54
0

35-тото рали “Хеброс” стартира с пищна церемония на Централния площад вчера, 4.VІІІ. Още в 18.30 часа пилотите показаха на пловдивчани своите автомобили. Почитателите на спорта се запознаха с екипажите и имаха възможност да разгледат състезателните автомобили. В 19.30 с илюминации и приятна и задържаща вниманието артистична програма /въпреки непоносимата жега!/ бе даден старта на юбилейното рали, направило Пловдив притегателен център за всички български автомобилни пилоти през изминалите 35 години.
„За пръв път в Пловдив се прави такъв церемониален старт!” – обяснява директорът на рали „Хеброс Иван Ненов. „ Досега автомобилите тръгваха от арката пред Гранд-хотел “Пловдив”. Тази година искаме да покажем на пловдивчани цялата прелест на този спорт отблизо. Автомобилният шампионат на България става изключително зрелищен през последната година – състезателните коли вече са на световно ниво, пилотите ни мерят сили с най-добрите в Европа и усилията на екипажи и спонсори трябва да се направят достояние на колкото може повече фенове на автомобилния спорта” – допълва Ненов.
53 екипажа са подали заявка за участие в 35-тото рали Хеброс. През „цедката” на техническия преглед преминаха и застанаха на старта – 46. С № 3 стартира Димитър Илиев, негов навигатор е Янаки Янакиев – екипажът е безспорен лидер до момента в родния шампионат със събраните от четирите предишни кръга 45 точки. „Митко е във върхова форма през този сезон” – признават го и конкурентите му, и наблюдаващите отблизо автомобилния спорт. Колата, с която се състезава екипажът е “Митсубиши Лансър 8 Ево”, изключително добре подготвена в спортния клуб „БОИЛА. Илиев е двукратен победител в „Хеброс” и има амбиции и тази година да бъде най-бързия пилот на трасето. Не по-малко интересни са и екипажите Крум Дончев / навигатор Стойко Вълчев/ със „Субару Импреза STI” и братята Ясен и Дилян Попови- те стартират с № 1 – всички те също за се качвали по два пъти на най-високото стъпало на стълбичката на рали „ХЕБРОС”. Всеки от тях е достоен за победа и тази година. Специално внимание заслужава екипажът Георги Танев и навигатор Петър Сивов – те стартират с № 2; автомобилът, с който се състезават, е последен модел „Субару Импреза”. 22-годишният Георги Танев е любимец на публиката с атрактивното си амбициозно каране и ще предложи на пловдивчани зрелищна борба. Илия Царски отдаде дължимото уважение на пловдивчани и също стартира в ралито, като управлява неотразимо „ФИАТ ПУНТО”.
В съботния и неделния ден екипажите ще изминат маршрут с обща дължина 638 км, разделен на 2 етапа и пет секции или общо 10 специални етапа с обща дължина 199 км върху асфалт. За зрителите препоръчваме местата с изключително добра видимост в района на Пещера – Капитан Димитриево и Добра вода, както и отсечките Бойково и Дедево – само в неделя.
Във връзка с провеждането на 35-тото рали ХЕБРОС се въвеждат следните ограничения в движението на ППС:
На 5.VІІІ от 8.00 до 16.30 часа се спира движението от с.Капитан Димитриево през разклона Пещера – Брацигово до разклона Пещера – Пазарджик. От 8.30 до 17.00 часа се спира двигението от Пещера през курорта „Св.Константин” , яз. „Батак” до „Превала”.

Също на 5.VІІІ се спира движението от с. Дебращица до курорта „Св.Константин” за времето от 11.20 до 15 часа.
На 6.VІІІ – неделя се спира движението по пътя с.Храбрино- с.Дедево – Бойково за времето от 8.00 до 11 часа. През същия ден се сприра движението от 10.40 до 16.30 часа от Пещера за курорта „Св.Константин” – Превала, както и движението от с.Дебращица до „Св.Константин” от 13.20 до 16.30 часа
Финалът на състезанието и церемонията по награждаването са на 6.VІІІ – неделя от 17.00 часа на пл.Централен – в Пловдив.

Източник: rallyhebros.bg
Снимка: Plovdiv24.com