Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Щайнер смята, че разликата между големите отбори и останалите отново ще е...

Щайнер смята, че разликата между големите отбори и останалите отново ще е голяма

60
0

Спортният директор на Хаас Гюнтер Щайнер смята, че разликата между големите отбори – Мерцедес, Ферари и Ред Бул, и останалите отново ще бъде голяма през следващия сезон въпреки новите правила.

От 2019 г. във Формула 1 в сила влизат нови регулации с по-опростени предни крила и аеродинамични елементи, които ще намалят нивата на притискане. Според Щайнер обаче това няма да доведе до цялостно изравняване на силите.

„Рискът водещите отбори да запазят голямото си предимство го има винаги, каза Щайнер пред f1i.com. – С оглед на разликите досега, би трябвало те да се запазят и нещата да не са по-различни.

Защото в тези отбори работят добри специалисти на високо ниво. И ако те имат повече ресурси, би трябвало да свършат по-добра работа от останалите. Иначе ще се окаже, че грешат в нещо.”

Според Щайнер в началото на сезона разликите ще бъдат дори по-големи, докато малките отбори наваксат и намерят решения на някои от проблемите, които големите вече са открили.