Начало Други Стонър: И ние сме шокирани от скоростта ни

Стонър: И ние сме шокирани от скоростта ни

47
0

Настоящият световен шампион в MotoGP Кейси Стонър разкри изненадата си от внезапното връщане на формата на Дукати през този сезон.

Австралиецът доминираше в последните две състезание на пистите Донингтън Парк и Ассен, в резултат на което намали преднината на настоящия лидер в шампионата Дани Педроса.

И въпреки че новият софтуер за управление на двигателя изглежда да е подобрил представянето на GP8, Стонър признава, че не е очаквал да бъде толкова пред конкурентите си.

„След тестовете в Барселона казах, че сме готови да компенсираме загубеното време” – казва Стонър пред италианското списание”Моторспринт”.

„Двигателният ни отдел успя да настрои добре запалителната система и софтуера за управление на двигателя, в резултат на което мощността вече идва по-гладко, когато дадете газ.”

„Това бе шок за много хора и ако трябва да съм честен – за нас също.”

„Никога не бихме си представили, че след Ассен ще бъдем толкова близо до лидерите с оглед на мястото, на което бяхме преди надпреварата на Донингтън Парк.

Сега Стонър е уверен, че Дукати може да запази настоящата си форма и очаква да бъде достатъчно конкурентноспособен в състезанията в Германия и САЩ, преди да дойде лятната пауза в MotoGP.