Начало Moto News Стонър се връща за Гран при на Португалия

Стонър се връща за Гран при на Португалия

49
0

Кейси Стонър ще се завърне в състезанията от Мото GP по време на Гран при на Португалия този уикенд, потвърдиха от тима му Дукати.

Стонър пропусна последните три кръга, тъй като се възстановяваше от мистериозна или по-скоро неуточнена от докторите болест. По време на отсъствието си от пистите Стонър бе под постоянно лекарско наблюдение и премина серия от изследвания, които обаче не подсказаха каква е истинската причина за неразположението на състезателя.

Единствените открити от докторите проблеми бяха ниско кръвно налягане и липса на натрий в организма. Затова те наложиха абсолютна почивка на Кейси.

Наскоро, преди да напусне Австралия, Стонър бе подложен на финален медицински преглед, който постанови, че физическата му форма се подобрява, въпреки че все още не е напълно възстановен. В резултат той ще се завърне в състезанията от МотоGP този уикенд на Ещорил. Състезателят обаче ще продължи да е под лекарско наблюдение и е подложен на специална диета, обогатена с натрий, целяща да нормализира напълно състоянието му.