Начало Moto News Стоунър спечели квалификацията в Катар

Стоунър спечели квалификацията в Катар

45
0

Първото състезание от тазгодишния сезон в MotoGP ще започне точно така, както започна и миналата година. Кейси Стоунър (Дукати) отново спечели квалификацията за Гран при на Катар, продължавайки доминацията си от свободните тренировки.

Резултатът му от 1:55.007 е с над две десети от секундата по-добър от този, с който той взе полпозишъна миналата година и с над три десети по-добър от времето, което успя да постигне останалият втори световен шампион Валентино Роси (Фиат Ямаха). Италианецът успя да постигне 1:55.362 в последния момент, след като по време на цялата сесия изоставаше с близо половин секунда от времената на Стоунър.

Трети остана съотборникът на Роси – Хорхе Лоренцо, който изглежда е възвърнал напълно добрата си физическа кондиция след претърпяния инцидент с кросов мотор преди време, при който той нарани едната си ръка.

Четвърти изненадващо се нареди Ранди де Пюние (LCR Хонда), който е както най-бързият частен пилот, така и най-бързият пилот с мотоциклет Хонда в тази сесия.

Лорис Капироси (Сузуки) ще започне рекордната си Гран при номер 300 от пета позиция, след като успя да изпревари Андреа Довициозо (Репсол Хонда). Същевременно неговият съотборник Дани Педроса не може да намери добро темпо още от началото на състезателния уикенд и затова остана седми.

Последните трима пилоти, завършващи първата десетка, са Колин Едуардс (Монстер Ямаха Тек 3), Ники Хейдън (Дукати) и Хироши Аояма (Интерветен Хонда).