Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стратегията с един питстоп донесла 8-ото място на Вандоорн

Стратегията с един питстоп донесла 8-ото място на Вандоорн

71
0
Макларън,Щофел Вандоорн

Стратегията само с едно спиране в бокса е била в основата на 8-ото място на Щофел Вандоорн в Гран при на Мексико. Това беше най-доброто класиране за сезона за пилота на Макларън, който освен това не беше печелил точки от Гран при на Азербайджан през април.

Сега на Ерманос Родригес белгиецът стартира едва 15-и, но запази много добре гумите си след единствения си стоп в 12-ата обиколка при режим на виртуална кола за сигурност. С типа суперосфт той запази добро темпо през останалите 59 обиколки.

„Много щастлив съм от резултата. Беше страхотно състезание, каза Вандоорн. – Знаехме, че е възможно да запишем точки тук в Мексико. Готвихме се много за това състезание. В крайна сметка успяхме да запазим гумите, за да изпълним тактиката с един бокс.

В началото не беше лесно. След края на първата обиколка бях последен, но след това наваксах страхотно. Направих някои добри изпреварвания, които бяха ключови. Атакувах когато трябваше и пазех гумите в същото време. В края успях да завърша с тях.“

Вандоорн каза още, че в предишните състезания е показал някои наистина добри представяния, но не много хора са ги забелязали. А сега силното му каране се отчита, тъй като е спечелил точки, които са важни за Макларън в битката с Форс Индия за 6-ото място при конструкторите.